Konraad a Cégépítő Blog

Érdekességek, tippek trükkök a menedzsment világából

ezzel a 4 dologgal kezdje ha szeretne végre "leadni" pár dolgot

manager

Senki nem ússza meg, hogy vezetővé váljon ha szeretné kiemelni a céget a párszemélyes, családi jellegű vállalkozás méretből.

Vezetővé válni annyit tesz, hogy a "cégemben dolgozom" irányultság helyett egyre inkább a "cégemért dolgozom" szerep kerül előtérbe.

Ez egy kemény kérdés. Főleg, ha eddig személyesen bennem bíztak a vevők, én voltam a garancia a jó minőségre, én tartottam kontroll alatt a pénzügyeket, én dolgoztam ki az újdonságokat (és én voltam, aki nem volt szabadságon, aki alig van otthon). Miért kemény kérdés? Mert ki fogja ezt jól és olyan erőbedobással csinálni ha nem én?

A vezetővé válás lényege pontosan ebben van. Megtanulni, hogy képesek legyünk másoknál elérni: ugyanolyan erőbedobással, teljesítménnyel, lelkesedéssel tolják a mi üzletünk szekerét, mintha a sajátjukat tolnák (és közben ne gondoljanak arra, hogy tulajdonképpen ezt az egészet maguk is meg tudják csinálni, tőlünk függetlenedve).

Persze az is egy lehetőség, hogy hozunk egy tapasztalt menedzsert a nagyvállalati szektorból. Csakhogy ők egyrészt a nagyvállalati menedzser fizetéshez szoktak, másrészt abban van tapasztalatuk, hogy egy nagy szervezetet működtessenek és nem abban, hogy egy kicsit felnövesszenek. Így legtöbbünknek marad a csináld magad verzió.

unnepek
GÉP ÁLLJ! Hamarosan indulnak az ünnepek, két hét szünet.

Az emberek nagy része - ha letudta az ajándékozási stresszt - kezd meghitt, laza hangulatba kerülni. De mi helyzet velünk, akik céget, vállalkozást visznek? A kereskedők és szállodások még csak most húznak bele. És a többiek?

Levesszük a lábunkat a gázpedálról, vagy odalépünk és megpróbáljuk még kicsavarni az évből amit lehet?

5 tipp cégvezetőknek és tulajdonosoknak, hogy mivel tegyük magunk számára is ünneppé az Ünnepet